David Strang Lennie

Location / Locatie: RR grave 61

Birthplace / Geboorteplaats: Aberdeen, UK
Date of death / Overlijdensdatum: 08/02/1945

Zoon van William en Ella J. M. Lennie uit Aberdeen.

David Strang Lennie geboren Aberdeen 1926. Achterloper. Ouders William Lennie en Ella Lennie (Coutts). Getrouwd 1907. Woonde op 85 Hilton Road, Aberdeen, Schotland. Zussen Rita en Helen.

Vader William – Willie Lennie was een Schotse voetballer.

Vader William – transfer voor £30 in 1913.

Afbeeldingen:
2 afbeeldingen van Willie Lennie als voetbalverslaggever in de Aberdeen-krant.
1904 krantenrapport over hem toetreden tot Fulham FC.
Een ander meldde zijn dood augustus 1954.
David Strang Lennie’s zus Helen in april 1939 huwelijk met Donald McKellar.

David’s andere zus Rita is getrouwd met D.R. Paterson en zij hadden een dochter 9 december 1939.
Afbeelding: William Lennie – David’s fatheras een voetballer.
William was een geweldige Aberdeen-vleugel en de eerste speler van Aberdeen om voor Schotland te spelen toen hij in 1908 tegen Wales werd gespeeld bij Dens Park. Lennie scoorde de winnaar in 2-1 winst. Hij was een van de eerste spelers om een vriendschappelijke wedstrijd van Aberdeen te winnen.
Na een korte tijd met Falkirk, ging Willie terug in 1913 als gevolg van blessures. In de jaren 1930 had Willie een voetbalcolumn voor The Sunday Post. Hij begon een bedrijf als nieuwsagent op 85 Hilton Road, drie jaar voordat hij op 72 jarige leeftijd overleed in 1954.

Getekend:
1905/08/06
Carriere geschiedenis:
Mossvale / Maryhill FC / Queens Park 24 december 1901 / Rangers 15 mei 1902 / Dundee 2 juli 1903 / Koninklijk Albert 20 september 1904 / Fulham 23 september 1904 / Aberdeen 9 juni 1905 / Falkirk 12 november 1913 £ 30 / St. Johnstone 3 oktober 1914, Uitgegeven – 30 april 1915 / JM Hendersons FC

David’s zus Rita was een lid van de Banchory Dramatic Players.
12 december 1938 was er een artikel in het Aberdeen nieuws:
Aberdeen Woman’s Fall From Window:
Mevrouw Ella Lennie vrouw van de heer W Lennie, de voormalige Aberdeen voetballer, was ernstig gewond in een ongeluk in Aberdeen gisteravond. Ze viel 20 voet van een achterruit op de eerste verdieping van haar huis op 85 Hilton Road.
Mevrouw Lennie werd naar de Royal Infirmary gebracht met ernstige hoofdletsels. Zij is overleden op 13 december. Haar zoon David was slechts 12 jaar oud.

Advertentie in Aberdeen krant augustus 1952:
Onze oudere lezers die de beroemde winger van Willie Lennie, de beroemde koningin van de koningin, herinneren, zullen geïnteresseerd zijn om te weten dat zijn neef de kantoorbehoeften aan de Academiepoort heeft overgenomen.

Bron Dorothy Ramser

Charles William Mcgregor - Lieutenant