Frank Ernest Gee Frank Ernest Gee

Rang: Flight Sergeant

Date of death / Overlijdensdatum: 31/08/1943
Place of death / Overlijdensplaats: Nederweert-Eind

Zoon van Rupert Stephen en Mary Paterson Gee uit Forbes; New South Wales; Australia.

Flt Sgt Gee en Finlayson volgden in de zomer van 1942 hun trianing, in oktober 1942, begonnen zij te vliegen op een RAF Wellington Squadron. Beiden kwamen in de crash op 31 augustus 1943 om het leven.

Op 31 augustus 1943 om 03:56 neergestort nabij Schoorhoven bij Nederweert-Eind (Limburg). Oorspronkelijk was dit een bos, tegenwoordig een open veld. Bij de crash explodeerde vele fosforbommen wat ons doet vermoeden dat ze nog op de heenreis naar Duitsland waren.
Vetrokken vanaf vliegveld Lakenheath om 00:40 voor een aanval op Monchengladbach en Rheydt.
Totale omvang van deze aanval betrof: 660 vlieguitgen, 297 Lancasters, 185 Halifaxes, 107 Stirlings, 57 Wellingtons en 14 Mosquito’s.
Totaal gingen 25 vliegtuigen verloren tijdens deze aanval, 8 Halifaxes, 7 Lancasters, 6 Stirlings en 4 Wellingtons.
Bij de aanval op Monchengladbach werden 1059 gebouwen compleet vernield (171 industrie, 19 militair en 869 huizen). 117 mensen kwamen in Monchengladbach om het leven.
Bij de aanval op Rheydt werden 1280 gebouwen compleet vernield , tevens werd er veel schade aangericht aan het spoor en het treinstation. 253 mensen kwamen in Rheydt om het leven. Tijdens beide aanvallen raakten samen 1252 mensen gewond.

Het vliegtuig, een Short Stirling III, werd in de lucht neergeschoten door NF Ofw. Bruno Eikmeyer van het 2./NJG 1.

Alle 8 bemanningsleden kwamen om bij deze crash van een AVRO Lancaster I.

Enig kind van de heer en mevrouw RS Gee van Regent St., Forbes, Australië.
Hij heeft in 1941 gewerkt op een landbouwbedrijf in Hawkesbury. Ex leerling van Oranje High School en Kings School Parramaten. Hij trainde met RAAF in Canada.
In mei 1942 was hij verloofd aan Phyllis Ahlstrom van Buffalo City, USA.
Hij werd gedood tijdens zijn 29e vlucht in Duitsland, Hij had bijna zijn tour voltooid (30).

Bron Dorothy Ramser

Athol Asher Harlem - Flight Sergeant