Arthur Forster Marshall

Location / Locatie: KK grave 117

Date of death / Overlijdensdatum: 21/07/1944
Place of death / Overlijdensplaats: Boxtel

Zoon van Arthur en Caroline Marshall uit Low Fell; Gateshead; Co. Durham.

Op 21 juli 1944 stortten twee Lancaster-bommenwerpers bijna tegelijkertijd in Boxtel neer, nadat ze aangeschoten waren door Duitse jagers. De ene (met kenteken LM-183) werd neergeschoten door Heinz-Wolfgang Schnauffer van het 4./NJG2 en crashte om 01.40 bij de Mijlstraat. De andere (LM-185) werd vijf minuten later het slachtoffer van Lt J. Förster van 8./NJG2 en kwam neer bij Onrooi. Beide Lancasters van het 90 Squadron waren vanuit hun basis Tuddenham vertrokken om Homberg te bombarderen. Geen van de bemanningsleden van deze twee toestellen overleefde het.

Van de tweede Lancaster werden aanvankelijk slechts twee leden van de bemanning gevonden, namelijk de boordschutters Sgt Arthur Forster Marshall (19) en Reginald Percy Naylor (35). Zij werden in Woensel begraven, respectievelijk in graf KK-117 en graf KK-118. Ruim een jaar later, in september 1945 werden de rest van de crew gevonden. Zij werden ter aarde besteld op het kerkhof van de H. Hartkerk in Boxtel. Het waren navigator Sgt William Norman Morgan (21) (graf 1); radiotelegrafist Sgt Peter Harry Richardson (20) (graf 5); piloot F/Sgt William Lane (23) (graf 6); boordwerktuigkundige Sgt Edward John Flaherty (23) (graf 7) en bommenrichter F/Sgt Hugh Mcbeath Brown (24) (graf 8).

Zaterdag 22 juli 1944 om 01.45 uur een toestel neergestort in een weiland in Onrooi aan de Nederwettensestraat. Neergeschoten door NF LT. J. Förster van het legeronderdeel 8./NJG2. Opgestegen van vliegveld Tuddenham met bestemming Homburg met als doel de vliegtuigbrandstoffabrieken te bombarderen.

Reginald Percy Naylor - Sergeant