Arthur Jackson

Location / Locatie: FF Graf 9

Militairy Service / Krijgsdienst: Royal Air Force
Rang: Flight Sergeant (Air Gunner/Wireless Operator)
Regiment: 51 SQN RAF

Date of death / Overlijdensdatum: 10/05/1941
Place of death / Overlijdensplaats: Boshoven, Weert

Zoon van Arthur en Lillie L. Jackson te Sheffield. Jackson was boordschutter/radiotelegrafist van de bemanning van de Whitley P5106, MH-O van Myers.

Op 10 mei 1941 stortte rond 03.05 een Whitley V-bommenwerper van het 51 Squadron neer op de Weerterheide nabij de gemeentegrens met Weert. Het vliegtuig keerde terug van een missie op Ludwigshafen en werd, net als de Poolse Wellington een week eerder, uit de lucht geschoten door een Duitse nachtjager, gevlogen door Lt Reinhold Knacke van 2./NJG 1.

De piloot P/O Peter Myers (27) en zijn bemanningsleden 2e piloot Sgt Henry Gallaugher Browne (22), radiotelegrafist/boordschutter F/S Arthur Jackson (20), waarnemer/bommenrichter Sgt Bernard Kipling (23) en radiotelegrafist Sgt George Arthur Selby (21) kwamen hierbij allemaal om het leven.

Peter Myers - Pilot Officer (Pilot)
Henry Gallaugher Browne - Sergeant (Pilot)
Bernard Kipling - Sergeant (Observer)
George Arthur Selby - Sergeant (Wireless Operator)