Benjamin Robert Williams Benjamin Robert Williams

Location / Locatie: KK grave 48

Date of death / Overlijdensdatum: 22/05/1944
Place of death / Overlijdensplaats: Geldrop

Zoon van Thomas Hanson Williams en Mary Sophia Williams uit Brynhyfryd; Swansea.

De Britse Lancaster LL-695 van het 514 RAF squadron stortte op 22 mei 1944 neer op Geldrops gond­gebied. Het toestel was opgestegen van de basis Waterbeach Camp in Engeland met a 1s doel Duisburg en Dortmund. Het is waarschijnlijk dat de Duitse nachtjager van maj. Karlewski de Lancaster op de te­rugweg naar Engeland neerhaalde. Het toestel is neergekomen op Hulst. De exacte locatie was over de Hulsterbrug (dus ten noorden van het kanaal), voorbij het tunnel­tje onder het spoor in de rechter­hoek langs de spoorlijn. Ook op an­dere plaatsen kwamen brokstukken terecht, ondermeer ten oosten van de Hulsterbrug. Het was een enorme ravage en velen gingen kijken en zagen kans om wat onderdelen te demonteren. Vervolgens kwamen de Duitsers die het gebied afschennden.

De zeven bemanningsleden van de Lancaster LL-695 waren: sgt. A.R. Sealtiel (boord mecani­cien), sgt. B.R. Williams (staart­schutter), p/o C.E. Rose (schutter), p/o L. Shimmons (radiotelegrafist), f/o D. Walker (navigator), fl/sgt. C. Medland (piloot) en fl/ sgt. L. Venus (bommenrichter). Sealtiel, Williams en Rose kwa1nen om bij de crash, de andere vier wisten per parachute uit het vliegtuig te ont­snappen. Walker en Shimmons kwamen bij Valkenswaard neer en ontsnapten. Medland en Venus werden krijgsgevangen genomen en verbleven tot het einde van de oorlog in een kamp te Duitsland.
Rose ligt op de Canadese be­graafplaats te Groesbeek.

Anthony Ralph Sealtiel - Sergeant

Harries, D.H.