Bernard Kipling

Regiment: 51 SQN RAF

Date of death / Overlijdensdatum: 10/05/1941
Place of death / Overlijdensplaats: Boshoven, Weert

Zoon van Robert en Rosa Kate Kipling, te Chelmsford Essex, Zijn tweelingbroer Guy en broer Peter Neville Kipling sneuvelden ook tijdens de tweede wereldoorlog. Kipling was de waarnemer/bommenrichter van de bemanning van de Whitley P5106, MH-O van Myers. (Sergeant Guy Kipling 657159 24 jaar, 90 Squadron RAF, 23/06/1943 vermist, Runnymede memorial – Corporal Peter Neville Kipling T/83578 Royal Army Service Corps 22 jaar, 22/06/1944, Broomfield St. Mary ereveld)

Op 10 mei 1941 stortte rond 03.05 een Whitley V-bommenwerper van het 51 Squadron neer op de Weerterheide nabij de gemeentegrens met Weert. Het vliegtuig keerde terug van een missie op Ludwigshafen en werd, net als de Poolse Wellington een week eerder, uit de lucht geschoten door een Duitse nachtjager, gevlogen door Lt Reinhold Knacke van 2./NJG 1.

De piloot P/O Peter Myers (27) en zijn bemanningsleden 2e piloot Sgt Henry Gallaugher Browne (22), radiotelegrafist/boordschutter F/S Arthur Jackson (20), waarnemer/bommenrichter Sgt Bernard Kipling (23) en radiotelegrafist Sgt George Arthur Selby (21) kwamen hierbij allemaal om het leven.

Peter Myers - Pilot Officer (Pilot)
Henry Gallaugher Browne - Sergeant (Pilot)
Arthur Jackson - Flight Sergeant (Air Gunner/Wireless Operator)
George Arthur Selby - Sergeant (Wireless Operator)