Charles Frederick Taylor Charles Frederick Taylor

Rang: Pilot Officer

Date of death / Overlijdensdatum: 12/08/1942
Place of death / Overlijdensplaats: Lierop

Echtgenoot van Nora Eileen Taylor uit Salisbury.

Op 12 augustus 1942 om 03:30 uur, raast een brandende bommenwerper langs de woning van de familie Van Heugten in Lierop. Het vliegtuig stort even verderop in het bos neer. Op 20 september 1986, werd een gedenkteken onthuld ter nagedachtenis aan de 5 omgekomen bemanningsleden.

De bommenwerper, een Wellington Mk III, de BJ603, behoorde tot het No. 156 Squadron, No. 3 Group.

Op de avond van dinsdag 11 augustus 1942 vertrokken 154 Britse bommenwerpers, waaronder 68 Wellingtons, van hun basis in Engeland voor een nachtelijke aanval op de Duitse stad Mainz nabij Frankfurt am Main. De BJ603 vertrok om 22:39 uur (plaatselijke tijd) vanaf het vliegveld Alconbury.
Mainz was het doel omdat het een groot knooppunt in het Duitse spoorwegennet was. Daarnaast was er ook veel industrie en een rhaven te vinden.

De bemanning van de BJ603 bommenwerper bestond uit:
Pilot Officer Taylor, Charles Frederick (32 jaar)
Sergeant Murray, Donald Emslie (22 jaar)
Sergeant Morris, William Richard (20 jaar)
Sergeant Moss, Robert William (23 jaar)
Sergeant Pearl, John Alister (22 jaar)

Op de terugweg is de bommenwerper door Feldwebel Spille onderschept. Feldwebel Spille behoorde tot de Duitse nachtjagereenheid 3./NJG 1 (3de Staffeln, 1ste Gruppe, 1ste Nachtjagdgeschwader).
De Wellington raasde brandend langs het huis van de familie Van Heugten aan de Vaarsehoefseweg in Lierop. Het vliegtuig stortte om 03:30 uur op woensdag 12 augustus 1942 neer.

De Duitsers waren snel ter plaatse, hierdoor duurde het nog tot de ochtend voordat de familie van Heugten durfde te gaan kijken. De bommenwerper was gecrasht en er was helemaal niets meer van over. Alle bemanningsleden kwamen om, zij waren onherkenbaar verminkt. Morris, Murray, Pearl en Taylor liggen begraven in een gezamenlijk graf. Alle slachtoffers liggen hier begraven.

William Richard Morris - Sergeant
Robert William Moss - Flight Sergeant