Derek Bewlay Tibble

Location / Locatie: JJB grave 80

Date of death / Overlijdensdatum: 12/06/1943
Place of death / Overlijdensplaats: Bladel

Zoon van Percival John en Hilda Mary Tibble uit Wallington; Surrey.

Op 12 juni 1943 stortte om 01.40 een Halifax V van het 76 Squadron neer op zo’n vier kilometer ten zuiden van Bladel. De bommenwerper werd neergeschoten door een Duitse jager van II/NJG1. Piloot was Sgt A.J.N. Wilson, die met vijf andere bemanningsleden de dood vond. Er was één overlevende, de navigator Sgt. J.A. Lobban, die drie maanden na zijn ontsnapping aan de Spaanse grens krijgsgevangen werd gemaakt. Diezelfde nacht werden ook vliegtuigen neergeschoten in Mill en Sambeek.

Andrew James Normandale Wilson - Sergeant
Kenneth William Lawson - Flight Sergeant