Douglas Stewart Milne

Graveyard / Begraafplaats: Gemeentelijke Begraafplaats Woensel "De Oude Toren"
Location / Locatie: EE grave 72

Militairy Service / Krijgsdienst: Royal Canadian Air Force
Rang: Flying Officer
Regiment: 429 Sqdn.
Number / Nummer: J/13068


Age / Leeftijd: 28
Date of death / Overlijdensdatum: 22/06/1943

Zoon van Alexander en Mary Elizabeth Milne uit Campbellford; Ontario; Canada.

Op 22 juni 1943 vlog op weg naar Krefeld om daar in het kader van The Battle of the Ruhr de stad plat te bombarderen, werd het vliegtuig door een Duitse nachtjager en/of door Duits afweergeschut getroffen en stortte rond 01.20 uur brandend neer. Het was een van de 44 ongelukkige vliegtuigen die die nacht niet zouden terugkeren. Ze kwamen behalve in Bergeyk onder andere neer in Berlicum, Sint Anthonis, Maarheeze, Uden, Dinther, Schijndel, Oudenbosch en Boxtel (2).

De HZ 520 kwam terecht aan de Borkelsedijk, maar drie van de vijf bemanningsleden brachten het er levend vanaf. Zij wisten aanvankelijk te ontkomen met hulp van mensen uit Bergeyk, maar uiteindelijk werden zij toch gearresteerd op weg naar Frankrijk. Het drietal overleefde de oorlog in krijgsgevangenschap.

De totale bemanning bestond uit piloot F/Sgt E.A. Eames; navigator F/O E.F. Lapham; bommenrichter F/Sgt. H.V. Holmes; staartschutter F/O D.S. Milne (een Canadees) en radiotelegrafist W/O W.H. Wright. Het lijk van de bommenrichter Holmes werd op enige afstand van het ontplofte vliegtuig gevonden met een granaatscherf in de borst.

Het stoffelijk overschot van de staartschutter Milne werd pas weken na de crash gevonden door een Duitse militair die de wacht hield bij het wrak. Milne bleek een eind verderop in een korenveld terechtgekomen te zijn aan het zandpad van de Borkelsedijk naar de Burgemeester Aartslaan.


Related / Gerelateerde
Hugh Victor Holmes - Flight Sergeant

Additional information?

Graves Foundation Brabant is continuously looking for possible new additional information on the grave of the person.
If you are in possession of pictures, facts or stories about this particular grave or person and you want to share this with us, do not hesitate to click on the link below.
Click to share additional information.

Aanvullende informatie?

De Gravenstichting Brabant is continue op zoek naar mogelijk nieuwe aanvullende informatie over het graf of de persoon.
Bent u in het bezit van foto's, weetjes of verhalen over dit specifieke graf of de persoon en bent u bereid om dit met ons te delen, aarzel dan niet en klik op onderstaande link.
Klik hier om aanvullende informatie te delen.
Totaal aantal graven
689
Totaal geadopteerd
29


Laatste updates
Pearl, J.A.
Moss, R.W.
Murray, D.E.
Morris, W.R.
Taylor, C.F.
Macpherson, J.B.A.
Proctor, F.
Marrows, B.
Harvey, B.M.
Thomas, B.H.

Share This