Eric Stanley Worden

Location / Locatie: KK grave 89

Date of death / Overlijdensdatum: 22/06/1944
Place of death / Overlijdensplaats: Boxtel

Zoon van George Stanley en Lilian May Worden uit Preston; Lancashire.

Op 22 juni 1944 kwam om 02.20 een Britse Lancaster I van het 630 Squadron 4 kilometer van café De Ketting neer. De vliegenier was P/O J.H.G. Smith. Deze bommenwerper maakte deel uit van een missie naar Duitsland met de bedoeling een complex van chemische fabrieken in Gelsenkirchen te bombarderen, waar synthetische benzine uit steenkool werd gewonnen. Van de 123 Lancasters die aan het bombardement hadden meegedaan, werden er acht boven Brabant neergeschoten. Behalve in Boxtel, stortten ze neer in Drunen, Helvoirt, Macharen, Nuenen, Riethoven, bij Werkendam in de Biesbosch en Westerhoven.

Alle 7 bemanningsleden van deze vlucht kwamen bij deze crash om het leven.

John Henry George Smith - Pilot Officer
Ian Alistair Place - Sergeant