Frank Arthur Frost Frank Arthur Frost

Location / Locatie: JJ coll. grave 93-95

Date of death / Overlijdensdatum: 06/08/1942

Zoon van Fredrick James Frost en Cathorine Alice May Frost; Echtgenoot van Lily Frost van Bilbrook; Staffordshire.

Frank’s zoon Peter schreef: “De volledige naam van mijn vader is Frank Arthur Frost en zijn servicenummer was 1330615. Hij is geboren en getrouwd in Walthamstow Londen.
Hij wilde altijd al vliegen en probeerde ergens in de jaren 1930 een baan te krijgen bij de RAF.

Toch werd hij afgewezen op medische gronden en werd hij de manager van een schoenenwinkel. In december 1940 zijn we verhuisd naar een klein dorpje genaamd Bilbrook in buurt van Wolverhampton en werd hij ingelijfd in de RAFVR op 13 december. Terwijl hij wachtte op zijn oproep werkte hij bij RAF Cosford dat was niet ver weg. Mijn broer Donald herinnert zich nog dat hij enthousiast werd , want hij werkte in de buurt van de vliegtuigen. Zijn eerste posting was 9RW in Stratford voor wat ik veronderstel was zijn basisopleiding. Hierna werd hij geplaatst op 11 ITW Scarborough op 3 mei 1941.

Het Prince of Wales Hotel was het administratieve hoofdkwartier van 11 ITW, werd er ook gebruik gemaakt van een aantal andere hotels waaronder de Crown, The Weston en de Waldorf. Mijn vader was geplaatst op 11 ITW ‘D’ Flight, No 4 Squadron, van 3 mei – 28 augustus 1941, toen hij door werd geplaatst op RAF Jur op het Isle of Man.
Hij arriveerde in Scarborough Ik geloof dat hij was ingekwartierd in zowel de Weston Hotel als het Waldorf Hotel.

Van Scarborough ging Frank naar RAF Jurby voor verdere training voordat ze gwerden eplaatst op 5 AOS (Air Waarnemers school) bij RAF Jurby op de lsle of Man voor de verdere opleiding als waarnemer, Navigator, Bomb Aimer of Gunner.
Op 3 maart 1942 werd hij geplaatst op 10 OTU bij Stanton Harcourt in de buurt van Oxford, dat een uitloper van RAF Abingdon was. Het was vanuit hier dat hij op zijn eerste vlucht had als waarnemer / Navigator in Whitley No 4997. Dit was onderdeel van de eerste 1000 Bomber raid naar Keulen.
Op 18 juni werd hij geplaatst op 102 Squadron op RAF Topclille in Yorkshire, waar hij begon te vliegen in Halifaxes. Het Squadron verhuisde naar RAF Pocklington op 6 augustus en het was op de dag vóór, 5 augustus, dat hij zijn laatste vlucht in een Halifax Mk II No R9495 gemaakt. Hij was de Navigator / Observer in een van de twee vliegtuigen op een aanval in Bochum, dat is ongeveer 15 mijl ten oosten van Essen. Hij werd gedood tijdens die aanval op 6 augustus 1942. De andere leden van de bemanning waren:
Pilot-Flight Sgt Reginald Seymour Tadman DFM, leeftijd 23
light-Engineer -Sgt James Colville leeftijd 24
Wireless Operator / Air-Gunner – Sgt Noel Clive Hain, RAAF leeftijd 21
Air-Gunner – Sgt William_Gordon Mckinnon, RCAF leeftijd onbekend
Air-Gunner – Sgt Arthur Stanley Charles Ellis, leeftijd 22
Air-Gunner – Sgt Sta11ley Raymond Lupton, RCAF, leeftijd 21.

Het vliegtuig werd neergeschoten in plaats genaamd Heikant, twee mijl ten noorden van Sint-Oedenrode (Noord-Brabant), ten noorden van Eindhoven in Nederland. Er waren geen overlevenden. Frank was 33 en het oudste lid van de bemanning. Zijn lichaam samen met die van Flight Sgt Tadman en Sgt Ellis, zijn begraven op de Eindhovense Algemene Begraafplaats in een gezamenlijk graf, omdat hun lichamen waren zo ernstig verbrand dat het onmogelijk was om ze te identificeren.

Sgt’s Lupton en McKinnon zijn begraven op de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Groesbeek.

Reginald Seymour Tadman - Flight Sergeant
James Colville - Sergeant