Ian Law Ian Law

Number / Nummer: J/29840

Date of death / Overlijdensdatum: 02/11/1944
Place of death / Overlijdensplaats: Erp

Zoon van George en Mary Stormont Law uit Calgary; Alberta; Canada; Echtgenoot van Virginia Law uit Calgary.

Op 2 november 1944 kwamen er maar liefst twee vliegtuigen neer in Erp. Eerst een Lancaster III van het 15 Squadron, met F/O R.J. Hoggard als piloot. Dat was om 14.17 uur. Waarschijnlijk was deze Lancaster bezig met een transport- en bevoorradingsmissie. Hij crashte als gevolg van een botsing met een andere Lancaster van hetzelfde squadron, die in Veghel neerkwam. Van die Lancaster overleefde geen van de bemanningsleden het, van de Lancaster in Erp weten we dat er drie bemanningsleden om het leven zijn gekomen.

Dat waren twee Australiërs en een Canadees. Het ging om piloot F/O Robert John Hoggard (21) (RAAF); navigator F/O Ian Law (30) (RCAF) en P/O Owen Frederick Meredith (21) (RAAF). Wat er met de overige bemanningsleden is gebeurd, is nog onduidelijk.

Robert John Hoggard - Flying Officer
Owen Frederick Meredith - Pilot Officer