Kenneth William Lawson

Age / Leeftijd: onbekend
Date of death / Overlijdensdatum: 12/06/1943
Place of death / Overlijdensplaats: Bladel

Op 12 juni 1943 stortte om 01.40 een Halifax V van het 76 Squadron neer op zo’n vier kilometer ten zuiden van Bladel. De bommenwerper werd neergeschoten door een Duitse jager van II/NJG1. Piloot was Sgt A.J.N. Wilson, die met vijf andere bemanningsleden de dood vond. Er was één overlevende, de navigator Sgt. J.A. Lobban, die drie maanden na zijn ontsnapping aan de Spaanse grens krijgsgevangen werd gemaakt. Diezelfde nacht werden ook vliegtuigen neergeschoten in Mill en Sambeek.

Derek Bewlay Tibble - Sergeant
Andrew James Normandale Wilson - Sergeant