Peter Myers

Location / Locatie: FF Graf 5

Militairy Service / Krijgsdienst: Royal Air Force
Rang: Pilot Officer (Pilot)
Regiment: 51 SQN RAF

Birthplace / Geboorteplaats: Engeland
Date of death / Overlijdensdatum: 10/05/1941
Place of death / Overlijdensplaats: Boshoven, Weert

Zoon van Michael en Ethel Mary Myers, echtgenoot van Hazel Doris Myers, te Longford, Middlesex.
Myers was piloot Whitley P5106, MH-O,met missie Ludwigshafen op 10 mei 1941. Boven Weert werd het vliegtuig neergeschoten door een duitse nachtjager van Eindhoven, hierbij kwam de gehele bemanning om het leven. Myers maakte deel uit van het 51 Squadron RAF.

Op 10 mei 1941 stortte rond 03.05 een Whitley V-bommenwerper van het 51 Squadron neer op de Weerterheide nabij de gemeentegrens met Weert. Het vliegtuig keerde terug van een missie op Ludwigshafen en werd, net als de Poolse Wellington een week eerder, uit de lucht geschoten door een Duitse nachtjager, gevlogen door Lt Reinhold Knacke van 2./NJG 1.

De piloot P/O Peter Myers (27) en zijn bemanningsleden 2e piloot Sgt Henry Gallaugher Browne (22), radiotelegrafist/boordschutter F/S Arthur Jackson (20), waarnemer/bommenrichter Sgt Bernard Kipling (23) en radiotelegrafist Sgt George Arthur Selby (21) kwamen hierbij allemaal om het leven.

Henry Gallaugher Browne - Sergeant (Pilot)
Reginald John Harris Jackson - Flight Sergeant
Bernard Kipling - Sergeant (Observer)
George Arthur Selby - Sergeant (Wireless Operator)