Robert Cottar

Age / Leeftijd: onbekend
Date of death / Overlijdensdatum: 17/06/1944
Place of death / Overlijdensplaats: Sint Oedenrode, Boskant

Op 17 juni 1944 kwam bij Boskant een Halifax III neer, van het 77e Squadron. Het toestel had als doel Sterkrade in het Ruhrgebied. De piloot was F/Lt Sydney Edward Wodehouse (24). Vijf bemanningsleden vonden de dood. Behalve de piloot Wodehouse waren dat zijn co-piloot F/O Arthur Hanley Ford (32); de boordschutters Sgt John Henry Brown (20) en Sgt Robert Cottar en de boordwerktuigkundige Sgt Douglas Dean Roberts (21).

De Australische bommenrichter F/O Jack Stewart Nott (26) heeft de crash wel overleefd en kwam via het verzet in Tilburg terecht. Daar werd hij op 9 juli door de Gestapo bij een overval doodgeschoten. Een graf heeft hij niet, zijn naam staat vermeld op paneel 257 van het Runnymede Memorial.

De overlevenden F/Sgt. J.W. Needham en F/Sgt. J.H. Bulmer werden krijgsgevangen gemaakt en hebben de oorlog overleefd.

Sydney Edward Wodehouse - Flight Lieutenant
Arthur Hanley Ford - Flying Officer