Robert William Rea

Regiment: 97 (R.A.F.) Sqdn
Number / Nummer: R/108696

Date of death / Overlijdensdatum: 27/01/1943

Zoon van Thomas David en Martha Rea uit Whitby; Ontario; Canada.

Op 27 januari 1943, om 20.25 uur, crashte in Sterksel, bij Het Broek, een Avro Lancaster I bommenwerper van het 97 Squadron, gevlogen door Sgt A. Robinson en op weg naar Düsseldorf. De beide boordschutters, F/S Robert William Rea (20 jaar, Canadees) en Sgt Ralph Muskett (32), kwamen hierbij om.

De vijf andere bemanningsleden, piloot Robinson; boordwerktuigkundige Sgt R. Harvey; navigator Sgt C.P. Bigg; bommenrichter Sgt A.E. Croome en radiotelegrafist Sgt J. West, wisten het toestel per parachute te verlaten, maar werden aan de grond door de Duitsers krijgsgevangen gemaakt. Robinson kwam in Stalag IVB in Muhlberg-Elbe terecht, Croome in Stalag Luft III in Sagan en de anderen in Stalag 344 Lamsdorf.

Ralph Muskett - Sergeant

Harries, D.H.