Thomas Barnett

Location / Locatie: EE grave 110

Date of death / Overlijdensdatum: 31/08/1943

Zoon van Michael en Mary Barnett uit Mansfield; Nottinghamshire.

Op de terugweg van een grote aanval op Mönchengladbach (met 660 bommenwerpers) op 31 augustus 1943 werd om 03.40 een Avro Lancaster I van het 207 Squadron door een nachtjager neergeschoten. Het toestel kwam neer bij De Pan. Alleen de bommenrichter Sgt Herbert K. Scott (RCAF) overleefde de crash. Hij werd daarna krijgsgevangen gemaakt.

De overige leden van de bemanning: piloot P/O J. Hickling; navigator Sgt Maurice Atkinson (23); radiotelegrafist/boordschutter Sgt Thomas Barnett (20); boordwerktuigkundige Sgt Eric Alfred Richard Preston (24); boordschutter Sgt Thomas George Moore (35) en boordschutter Sgt Harold Allen Queen verloren het leven. Harold Queen is als Canadees na de oorlog herbegraven op de Canadese erebegraafplaats in Groesbeek, graf XV F 10.

John Hickling - Pilot Officer
Maurice Atkinson - Sergeant